Translate

2013/03/07

Торт Вишневий цілунок


Цей приголомшливий за своїми смаковими поєднаннями торт інакше як шикарним і не назвеш. Навряд чи знайдеться людина, якій не сподобається смак вишні, шоколаду і збитих вершків, об'єднаних повітряним бісквітом. Торт Вишневий цілунок - рецепт солодкого задоволення, ніжності та захвату. Готувати його не складніше, ніж звичайний бісквіт, а виглядає він як справжнє кондитерське диво!

Інгредієнти:

Для тіста:
яйця курячі - 6 шт.
масло вершкове - 80 г
цукор - пісок - 200 г
борошно - 200 г
какао - 50 г
розпушувач для тіста - 1 пакет
Для просочення:
вишневий лікер (якщо немає, тоді його можна замінити сумішшю з горілки з вишневим соком)
Для начинки:
200 г вишні (свіжої або консервованої)
Для начинки:
вершки жирні - 500 мл
цукор-пісок - 200 г
Для прошарку з шоколаду:
шоколад гіркий - 100 г
вершки - 3 ст. ложки
Для прикраси:
шоколад гіркий - 100 г

Спосіб приготування:

1. Готуємо тісто. Для цього масло розтоплюємо, чекаємо, поки охолоне.
2. Яйця збиваємо з цукром, додаємо до вистигшого маслу, також кладемо розпушувач, какао і борошно. Ретельно все перемішуємо і збиваємо.
3. Вливаємо в форму половину тіста і ставимо у гарячу духовку. Випікаємо 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий корж дістаємо, Остуджуємо і акуратно ножем ділимо його навпіл. Ті ж процедури проводимо з рештою тіста. У підсумку торт будемо збирати з чотирьох коржів.
4. Далі кожен корж ми просочуємо вишневим лікером або горілкою з соком. Якщо торт готуємо для дитячого свята, тоді лікер замінюємо вишневим соком.
5. Для крему збиваємо вершки з цукром.
6. Для прошарку з шоколаду розтоплюємо плитку шоколаду на водяній бані, додаємо вершки і перемішуємо.
7. Формуємо наш торт:
• На перший корж викладаємо вишні і змащуємо поверх кремом.
• Кладемо наступний корж і покриваємо його шоколадом з вершками.
• Слідом викладаємо третій корж і повторюємо ті ж маніпуляції, що і з першим коржем.
• Кладемо останній корж і обмазуємо торт кремом з усіх боків.
• Прикрашаємо торт шоколадною стружкою, збитими вершками і ягодами вишні.
Готовому торту чорний ліс необхідно дати постояти в холодильнику кілька годин до подачі на стіл для загального огляду і швидкого поїдання.

Також пропонуємо вам завітати в наш Розділ Торти, щоб дізнатись ще більше рецептів казково смачних тортиків та пляцків!

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар