Translate

2013/03/11

Салати по-корейськи


1. Морква по-корейськи
Інгредієнти:
- 500 г великої соковитої моркви
- 1 столова ложка солі
- 3 столові ложки рослинної рафінованої олії
- 2 цибулини
- 2 столові ложки оцту
- 2 столові ложки приправи для корейської моркви

Морква по корейськи вийти смачніше, якщо для її приготування ми візьмемо
солодкий соковитий сорт (наприклад
«карателька»). Моркву потрібно ретельно вимити, очистити, розрізати на 2 частини вздовж і натерти на тертці тонкою соломкою.
Підготовлену таким чином моркву потрібно перекласти в глибоку миску,
присолити і добре перемішати для того, щоб з моркви виділився сік. Після
цього залишити морква по-корейськи на 15-20 хвилин, щоб морква дала сік.
У цей час очистити і порізати тонкими кільцями цибулю. У сковороді розжарити
рослинне масло і обсмажити в нім лук протягом 3 хвилин. Вийняти цибулю з
масла - він більше не потрібний. Морква віджати (як, залежить від вашого смаку.
Якщо любите посочней - менше віджимайте, якщо посуше - сильніше).
Тепер додати у морква по-корейськи оцет і засипати в неї приправу.
Перемішати. Залити моркву по-корейськи гарячим, але не киплячим маслом (у
якому обсмажували цибулю) і ще раз ретельно перемішати. Поставити морква
по-корейськи під гніт на 24 години в холодильник. Через добу морква
по-корейськи готова.


2. Буряк по-корейськи
Інгредієнти:
- 500 г червоної солодкої буряків
- 3 зубчики часнику
- 0,5 чайної ложки червоного перцю
- 1 чайна ложка меленого коріандру
- 100 мл рослинного масла
- 70 мл оцту
- 0,5 чайної ложки підсилювача смаку глютамат натрію
- Сіль за смаком

Буряк необхідно ретельно вимити, почистити і натерти на тертці тонкою
соломкою. Перекласти буряк в глибоку миску. Часник очистити і дрібно
порубати. Додати його до буряку, залити оцтом, посолити. Все ретельно
перемішати. Поставити миску з буряком на водяну баню. Протягом 20-30 хвилин
вона повинна нудитися на водяній бані. Після цього зняти буряк з вогню,
додати перець, коріандр, підсилювач смаку глютамат натрію. Рослинна олія
дуже сильно розігріти, але не кип'ятити і залити їм буряк. Все перемішати,
поставити під гніт на добу. Через 24 години буряк по-корейськи готова до
вживання.


3. Цвітна капуста по-корейськи
Інгредієнти на 1 кг цвітної капусти:
- 1 середня морква
- По 1 стручку червоного і зеленого болгарського перцю
- 1 чайна ложка солі
- 2 чайні ложки цукру
- 1 чайна ложка коріандру
- По 1 чайній ложці меленого чорного і червоного перцю
- 1 пучок кропу
- 1 столова ложка оцтової есенції або 0,5 склянки оцту

Перед приготуванням цвітну капусту необхідно добре вимити, розділити на
суцвіття, листя і качан зрізати. Опустити в гарячу киплячу воду на 2-3 -
хвилини. У цей час морквину нарізати або натерти на тертці соломкою, перець
нарізати тонкими кільцями, а кріп дрібно посікти. З'єднати всі з кольоровою
капустою по-корейськи і заправити сіллю, цукром, коріандром. Залити оцтовою
есенцією і розмішати. Поставити на 8:00 в холод. Через 7-8 годин кольорова
капуста по-корейськи готова.


4. Печериці по-корейськи
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих печериць
- 1 середня морква
- 2 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 болгарський перець
- 100 г рослинної олії
- 1 чайна ложка оцтової есенції
- Сіль, цукор, перець за смаком

Печериці по-корейськи нарізати і варити 5-10 хвилин. Після чого ретельно
промити холодною водою. Морква нарізати тонкими кружечками, цибулю нарізати
півкільцями і обсмажити їх разом. Перець нарізати кубиками. Печериці
по-корейськи змішати з овочами, додати часник, сіль, перець, цукор і оцтову
есенцію.


5. Капуста по-корейськи
Інгредієнти:
- 1 качан китайської або звичайної капусти
- 1 пучок зеленої цибулі
- Корінь імбиру 4-5 - см
- 2 зубчики часнику
- 1 стручок червоного перцю чилі
- 1 стручок зеленого перцю чилі
- 1/4 склянки соєвого соусу
- 1/4 склянки рисового оцту
- 2 столових ложки цукру
- 2 столових ложки паприки
- 0,5 чайної ложки підсилювача смаку глютамат натрію
- 3 столових ложки солі

На початку китайську або звичайну капусту необхідно очистити від верхнього
листя. Потім розрізати її на 4 частини вздовж, а потім ще раз тільки поперек,
смужками шириною 1 см. Перекласти капусту в глибоку каструлю і засипати
сіллю. Капусту по-корейськи закрити і залишити просолитися на добу.
Через 24 години не сильно перемішати капусту руками, а сік, що виділився злити.
Вимити і тонко нарізати зелений лук. Часник почистити і дрібно порубати.
Червоний і зелений перець чилі вимити, видалити насіння і, ще раз промити і
дрібно нарізати. Імбир почистити і натерти на дрібній тертці. Додати всі в
капусту і перемішати. У соєвий соус влити оцет, додати цукор, паприку,
підсилювач смаку глютамат натрію і додати трохи води. Отриманий розсіл
вилити в капусту. Капуста повинна бути повністю покрита розсолом. Якщо
капуста по-корейськи не повністю покрита, додати води. Закрити посуд
кришкою і дати настоятися капусті по корейськи в холоді 2-3 дні. Перед подачею
на стіл капуста по-корейськи заправляється олією за смаком.


6. Редька по-корейськи
Інгредієнти:
- 0,5 кг редьки
- 2 зубчики часнику
- Соєва олія
- Зелена цибуля
- Кунжутне насіння
- Бульйонний кубик
- 1 чайна ложка червоного перцю

Редьку нарізати або натерти на тертці соломкою, додати в неї подрібнений
часник. Окремо в сотейнику розігріти 1 столову ложку соєвого масла і 3
столові ложки соєвого оцту. Редьку перекласти в сотейник і тушкувати до
розм'якшення. Після, редьку по-корейськи охолодити, додати ошпарений зелений
цибулю, солоне кунжутне насіння, один бульйонний кубик і чайну ложку червоного
перцю. Редька по-корейськи готова.









Немає коментарів:

Дописати коментар