Translate

2013/03/16

Багатошаровий закусочний торт з копченою куркою, чорносливом та печерицями


Інгредієнти:

копчена курка - 400 г
чорнослив - 100-150 г
волоські горіхи - 100 г
морква - 2 шт.
картопля - 4 шт.
яйця - 4 шт.
сир (твердий) - 300 г
печериці - 250 г
1 ст. л. рослинної олії для смаження печериць
сіль

майонез або підсолена і присмачена спеціями густа сметана
Для прикраси:
половина свіжого огірка
3 ст. л. добре подрібнених волоських горіхів
гілочка петрушки
1 ягода журавлини

Приготування:

1. Яйця відварити до готовності, охолодити, очистити і натерти на дрібній тертці. Картоплю і моркву вимити, відварити до готовності, охолодити і очистити. Моркву натерти на крупній тертці, картоплю нарізати маленькими кубиками.
2. Печериці вимити, обсушити, дрібно нарізати. У сковороді розігріти олію, обсмажити печериці (близько 7 хвилин), наприкінці смаження посолити. Смажені шампіньйони охолодити.
3. Чорнослив вимити, добре обсушити, нарізати маленькими кубиками (якщо чорнослив занадто сухий, попередньо залити його окропом на 5-10 хвилин). Сир натерти на дрібній тертці, копчену курку нарізати кубиками, волоські горіхи подрібнити. Салат викладати на блюдо шарами:
1. Морква, трохи посолити, змастити майонезом (або сметаною)
2. Половина сиру
3. Половина натертих яєць (2 шт.)
4. Половина картоплі, трохи посолити, змастити майонезом
5. Половина волоських горіхів
6. Чорнослив
7. Копчена курка, майонез
8. Обсмажені печериці
9. Решту волоські горіхи
10. Що залишився картопля, трохи посолити, змастити майонезом
11. 2 яйця
12. Що залишився сир
Прикрасити торт на свій смак або як показано на фото: соломкою з огірка, подрібненими волоськими горіхами, листочками петрушки і ягодою журавлини. Прибрати торт в холодильник на 4 години, щоб настоявся, і подати на стіл. Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар