Translate

2013/03/17

Салат "Ревнивець"


Вам буде потрібно:

Куряче філе - 180-200 г
Кунжут - 2-3 ч. л.
Пекінська капуста - 1,5 склянки
Болгарський перець - 0,5 шт.
Лук синій - 0,5 головки
Кукурудза - 2 ст. л.

Сирні кульки:
Сир фетакса - 70 г
Часник - 1 зуб.
Сушений базилік - 0,5 ч. л.

Кріп - за смаком

Для крутонов:
Батон - 2 скибочки
Олія - ​​30 мл
Прованські трави - 0,5 ч. л.
Часник - 1 зуб.

Заправка:
Майонез - 4 ст. л.
Соєвий соус - 10-15 мл
Часник - 2 зуб.
Мандариновий фреш - 0,5 мандарина

Як готувати:

1. Приготуємо крутонами. Для цього наріжемо батон кубиком зі стороною близько 1,5 см. Змішаємо рослинне масло з часником, прованськими травами і сіллю. Помістимо наші кубики в ємність для запікання, заллємо приготовленою сумішшю, ретельно перемішаємо і відправимо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 160-170 градусів. Час від часу перемішуємо їх.

2. Куряче філе ріжемо смужками, солимо, перчимо, посипаємо кунжутом. Обсмажуємо на великому вогні хвилин 5-7, часто помішуючи, не допускаючи зажаріванія м'яса - нам воно треба соковите усередині.

3. Дрібно ріжемо капусту, болгарський перець тонкою соломкою.

4. Далі робимо сирні кульки. Для цього беремо сир фетакса, додаємо до нього дрібно рубаний кріп, часник через прес, базилік і гарненько розминаємо виделкою (можна додати трішки вершків для більш м'якої консистенції). Потім з цієї маси ліпимо руками кульки - в долоньках, як з пластиліну.

5. Для заправки змішуємо майонез, соєвий соус, часник, мандариновий сік.

6. Змішуємо капусту, кукурудзу, дрібно різаний лук, болгарський перець, курку. Укладаємо на тарілку, зверху укладаємо сирні кульки, крутони, поливаємо салат з пекінської капусти заправкою.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар