Інгредієнти:
2 квадратні пластини листкового тіста
1 яйце для змащування
50 мл води
100 г цукру
2 білки.
Приготування:
1. Кожну пластину листкового тіста розкачати до прямокутника довжиною близько 27-30 см.
2. Нарізати на довгі смужки товщиною приблизно 2,5 см.
3. З кондитерської паперу нарізати трикутники, з яких згорнути кульочки-корнетики. Це майбутні насадки для трубочок.
4. Обернути кожну смужку навколо своєї трубочки, починаючи від вузького кінця трубочки (смужки повинні перекривати один одного). Покласти на деко.
5. Змастити збитим яйцем (жовтком). Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
6. Приготувати білковий крем (італійську меренгу). Для цього воду з цукром нагрівати до температури 118 градусів (або до проби на середній кулька). Білки збити з дрібкою лимонної кислоти до міцної піни.
Влити в білки сироп на великій швидкості міксера. Збивати до тих пір, поки білкова маса не охолоне.
7. Перекласти білковий крем у кондитерський мішок і наповнити їм трубочки.
8. Посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Поради:
- Замість яйця для змащування можна використовувати ті жовтки, які залишаться після відділення білків від жовтків для приготування білкового крему.
- Викладати трубочки на деко краще «швом» донизу, щоб під час випікання трубочка не розкрутилася.
- Проба на середній кулька проводиться так: в холодну воду треба капнути сироп - якщо кулька тут же утворюється, то сироп готовий.
- Один з варіантів подачі трубочок - можна разом з трубочками випекти і обрізки листового тіста, а потім їх розкришити за допомогою качалки. Готову начинену трубочку вмочити широким кінцем в крихту. Це ще й практично: так трубочки не будуть прилипати до стінок тієї тари, в якій ви їх будете зберігати.
- До речі, зберігати трубочки потрібно в холодильнику і бажано не довше доби. Втім, практика показує, що вони «йдуть» моментально.
- Лимонну кислоту при збиванні білка можна і не додавати, але з нею трубочки виходять не такими солодкими.
- Якщо використовувати готові металеві конуси для накручування трубочок, то трубочки вийдуть, звичайно, ідеально круглими всередині (все-таки папір в процесі випічки «здається» під вагою тесту). Зате про ці трубочки завжди можна сказати, що це справжня ручна робота, з магазинними вони не зрівняються!
Немає коментарів:
Дописати коментар