Translate

2013/03/16

Паста тальятелле з соусом із курки та грибів


Вам буде потрібно:

100 г (4 гнізда) пасти тальятелле + вода для варіння;
1 ст. л. оливкової олії;
1 зубчик часнику (дрібно нарізаний або пропущений через прес);
1/2 головки ріпчастої цибулі (дрібно нарізаного);
100 г печериць (нарізаних);
250 мл сметани (20% жирності);
3 ст. л. з гіркою свіжого тертого пармезану;

2 ч. л. томатної пасти;
1 ст. л. петрушки (дрібно нарізаною);
сіль і мелений чорний перець (за смаком);

Як готувати:

1. Відваріть гнізда тальятелле згідно інструкції на упаковці. Пам'ятайте, що паста повинна варитися у великій каструлі і у великій кількості води.

2. Поки вариться паста, розігрійте в сковороді оливкову олію (на середньому вогні) і злегка обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю, шматочки курячого філе і часник до тих пір, поки м'ясо не стане з усіх боків білого кольору.

3. Додайте в сковороду до курячого філе нарізані шампіньйони і обсмажуйте всі разом ще пару хвилин, поки гриби не почнуть злегка розм'якшуватися. Не забудьте перевірити готовність тальятелле: якщо макаронні вироби вже готові, потрібно зняти каструлю з плити, не зливаючи води!

4. Додайте до курки і грибів сметану, акуратно перемішайте все ложкою й обережно кип'ятіть на повільному вогні протягом 1-2 хвилин, потім додайте дві ложки тертого пармезану (третю ложку збережіть для подачі) і паоу чайних ложок томатної пасти. Ще раз перемішайте вміст сковороди ложкою або лопаткою, приправте соус сіллю і меленим чорним перцем.

5. Повернемося до тальятелле. Злийте воду, в якій варилася паста, в іншу ємність. Акуратно викладіть пасту в сковороду з соусом і перемішайте. При необхідності додайте трохи води, що залишилася від варіння (це потрібно для збереження соковитості).

6. При подачі посипте пасту дрібно нарізаною зеленню петрушки і тертим сиром пармезан.

Ситне блюдо для ледачих готово!

Раджу їсти пасту відразу ж після приготування, так як в охолодженому вигляді вона не так ефектна.






Немає коментарів:

Дописати коментар