Translate

2013/03/16

Запечена картопля з беконом


Вам буде потрібно:

1,2 кг середнього картоплі
1 столова ложка солі + 1/2 чайної ложки солі
180 г бекону (близько 6 смуг)
2 столові ложки оливкової олії
1/4 чайної ложки чорного перцю
1/2 склянки тертого сиру пармезан
2 зубчики часнику, дрібно нарізаного
1/4 чашки дрібно нарізаної петрушки


Як готувати:

1. Розігрійте духовку до 220С. Встановіть решітку в нижню частину духовки.

2. Добре промийте картоплю (при бажанні можна почистити), наріжте на четвертинки, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте 1 столову ложку солі і варіть протягом 12-15 хвилин до готовності (не переварюйте). Злийте воду і відставте убік.

3. Поки вариться картопля, поріжте 6 смужок бекону навпіл уздовж, а потім поперек на невеликі шматочки. Посмажте бекон на середньому вогні до готовності. Зніміть на паперові рушники (витопився жир залиште, він теж буде потрібен).

4. Намажте форму для випічки витоплений з бекону жиром. Розкладіть шматки картоплі зрізами вниз. Посипте 1/2 чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки перцю. Випікайте при 220С, поки картопля не стане золотистим, 35-40 хвилин.

5. Зменшіть температуру до 190 С, вийміть форму з духовки і переверніть картоплини. Посипте 1/2 чашки тертого пармезану, беконом, нарізаним часник і полийте від смаження бекону жиром. Випікайте ще 15 хвилин, або поки сир не розплавиться.

6. Вийміть запечену картопля з духовки, посипте нарізаною петрушкою і подавайте відразу ж.

Смачного!










Немає коментарів:

Дописати коментар