Вам буде потрібно:
1,2 кг середнього картоплі
1 столова ложка солі + 1/2 чайної ложки солі
180 г бекону (близько 6 смуг)
2 столові ложки оливкової олії
1/4 чайної ложки чорного перцю
1/2 склянки тертого сиру пармезан
2 зубчики часнику, дрібно нарізаного
1/4 чашки дрібно нарізаної петрушки
Як готувати:
1. Розігрійте духовку до 220С. Встановіть решітку в нижню частину духовки.
2. Добре промийте картоплю (при бажанні можна почистити), наріжте на четвертинки, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте 1 столову ложку солі і варіть протягом 12-15 хвилин до готовності (не переварюйте). Злийте воду і відставте убік.
3. Поки вариться картопля, поріжте 6 смужок бекону навпіл уздовж, а потім поперек на невеликі шматочки. Посмажте бекон на середньому вогні до готовності. Зніміть на паперові рушники (витопився жир залиште, він теж буде потрібен).
4. Намажте форму для випічки витоплений з бекону жиром. Розкладіть шматки картоплі зрізами вниз. Посипте 1/2 чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки перцю. Випікайте при 220С, поки картопля не стане золотистим, 35-40 хвилин.
5. Зменшіть температуру до 190 С, вийміть форму з духовки і переверніть картоплини. Посипте 1/2 чашки тертого пармезану, беконом, нарізаним часник і полийте від смаження бекону жиром. Випікайте ще 15 хвилин, або поки сир не розплавиться.
6. Вийміть запечену картопля з духовки, посипте нарізаною петрушкою і подавайте відразу ж.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар