Translate

2013/03/14

Кролик під білим вином


Корисне та смачне м'ясце з оливками підніме настрій і нагодує найвибагливішого гурмана. Побалуйте себе стравою аристократів!

Інградієнти:


кролик - 1 шт.
оливкова олія - 50 мл
борошно
гірчиця - 6 ст.л.
3 цибулини;
морква - 3 шт.
біле вино - 200 мл
томатно паста - 2 ст.л.
зубчики часнику - 5 шт.
курячий бульон - 1 літр
помідор - 4 шт.
зелені оливки без кісточок - 100 г 
маслини - 200 г
нарізаний свіжий чебрець - 1 ст.л.
нарізаний свіжий маргарин - 1 ст.л. 
лавровий лист - 2 шт.
пів пучка петрушки

Спосіб приготування:

1. Щоб приготувати кролика з білим вином, необхідно кролика порізати на частини. Шматочки м'яса обмазати 4 столовими ложками гірчиці і обваляти в борошні. Зайве борошно струсити.
2. У великій глибокій сковороді або каструлі нагріти оливкову олію. Обсмажуйте кролика близько 3 хвилин з обох сторін. Витягніть його і відкладіть в сторону.
3. У ту ж каструлю покласти крупно нарізані цибулю і моркву. Якщо необхідно, додайте більше оливкової олії.
4. Обсмажуйте поки цибуля не стане золотистого кольору. Додайте вино, чебрець, розмарин, лавровий лист, томатну пасту, роздавлений часник і 2 столові ложки гірчиці. Добре перемішайте. Кролика повертаємо назад в сковороду. Кладемо нарізані помідори, два види оливок і вливаємо курячий бульйон так, щоб він покрив м'ясо і овочі.
5. Як тільки закипить, перекласти блюдо в каструлю, накрити алюмінієвою фольгою і поставити в попередньо розігріту до 200°C духовку. Готуємо приблизно 1 годину, потім знімаємо фольгу. Продовжуємо готувати ще близько 30-40 хвилин, поки рідина не випарується на половину і м'ясо не почервоніє.
Коли кролик з білим вином буде готовий посипте його дрібно нарізаною петрушкою.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар