Translate

2013/03/13

Малинове парфе з персиками та шоколадом


Ідеальний десерт в будь-яку пору року! Поза сезоном можна використовувати заморожену малину, і взагалі, замінювати фрукти та ягоди на свій смак. Дуже красиво виглядає в розрізі, не соромно подати такий десерт гостям,ми впевнені - вони оцінять!

Інградієнти:

     Персики свіжі - 2 шт. (або 4 половинки консервованих персиків),
     Малина - 300 гр.,
     Жовтки - 4 шт.
     Цукор - 100 гр.,
     Ванільний цукор - 1 пакетик,
     Апельсиновий сік, або лікер (можна будь-який) - 5 ст.л.,
     Малиновий конфітюр - 270 гр.,
     Вершки 35% - 500 мл.,
     Шоколадна стружка - 100 гр

Спосіб приготування:

Персики вимити, шкірку надрізати хрестоподібно. Занурити в киплячу воду на кілька секунд, потім зняти шкірку. М'якоть дрібно нарізати. (Консервовані персики відкинути на друшляк, і нарізати). Малину перебрати.
Жовтки збивати в металевій мисці на гарячій водяній лазні з цукром, ванільним цукром і соком (лікером) 5 хвилин. Зняти миску з водяної бані, помістити в ємність з холодною водою і продовжувати збивати, поки маса не остигне. Вершки збити.
Підмісити до крему конфітюр, фрукти, ягоди і шоколадну стружку. Викласти в вистелену харчової плівкою прямокутну форму ємністю 1,2 л. Помістити в морозильну камеру на ніч. За 10 хв. до подачі занурити форму на секундочку в гарячу воду і перекинути на блюдо.
Краще заливати в силіконові форми (до речі, найкращий варіант), не потрібно вистилати плівкою, занурювати в воду, з силіконової форми все чудово і швидко вистрибує.

Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар