Translate

2013/03/20

Млинцевий торт з бананів з йогуртом і глазур'ю з волоського горіха


Інгредієнти:
Бананові млинці:
Вершкове масло - 4 столові ложки
Великий стиглий банан - 1 шт (близько 170 г, або ½ склянки пюре)
Молоко - 235 мл
Борошно - 95 г
Яйце - 4шт
Коричневий цукор - 2 столові ложки
Ванілін - ½ чайної ложки
Сіль - ¼ чайної ложки

Кориця - ½ чайної ложки
Мускатний горіх - ¼ чайної ложки
Щіпка меленої гвоздики
Начинка:
Вершковий сир - 225 г
Звичайний йогурт (грецький) - 345 г
Цукор - 65 г
Ванілін - ½ чайної ложки
Глазур:
Жирні вершки для збивання - 120 мл
Коричневий цукор - 50 г
Вершкове масло - 15 г
Рубані волоські горіхи - 50 г
Ванілін - ½ чайної ложки
Сіль - за смаком

Приготування:
У блендері збийте банан до стану пюре, додайте вершкове масло, а потім і інші інгредієнти для млинців і збийте до однорідної маси. Перелийте тісто в миску (досить рідке по консистенції), закрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на годину. Охолоджене тісто збийте ретельно і на розпеченій сковороді обсмажте млинці з обох боків до золотистої скоринки.
Начинка: Слівочий сир збийте до повітряного стану, поступово додайте йогурт, цукор і ванілін. Збийте до однорідної повітряної маси.
Нанесіть начинку між кожним млинцем, решті крем нанесіть поверх торта.
Для глазурі ручним міксером збийте вершки з коричневим цукром і маслом на середній швидкості в каструлі. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть близько 10 хвилин, періодично помішуючи. Додайте ванілін, сіль і рубані горіхи. Негайно залийте торт глазур'ю зверху.
Смачного!









Немає коментарів:

Дописати коментар