Інгредієнти:
2 склянки сметани (кефіру, ряжанки, кислого)
2 яйця
сіль за смаком
трохи цукру
1 чайна ложка без верху соди гашеного в 1 столовій ложці оцту (якщо використовуєте кефір або кисле - не гасити)
борошно - скільки візьме тісто (тісто не забивати)
Виходить значна гірка пиріжків. Їх можна розігрівати в мікрохвильовці або на сковороді, скропити олією, під кришкою на повільному вогні.
Начинка:
Фарш (будь-яке м'ясо) пересмажений з цибулею і змішаний з картопляним пюре. Пропорції довільні.
Для цього тесту пюре з м'ясом, думаю, найкраща начинка.
Приготування:
Спочатку приготувати начинку і залишити охолоджуватися, тому це тісто не любить чекати і його потрібно готувати відразу, як воно готове. Готуємо тісто:
Змішати виделкою в каструльці або глибокій мисці сметану (кефір, ряжанку) з яйцями. Соду погасити в чашечці.
Додати сіль, цукор і гашене соду. Добре перемішати. Поступово додавати просіяне борошно і розмішувати виделкою. Тісто буде на неї трохи налипає.
Виделкою перемішувати, додаючи борошно потроху, поки тісто, залишаючись м'яким, не перестане липнути до вилки.
Акуратно викласти тісто на гірку борошна на стіл.
Ножем розділити на шматочки і сформувати з них кульки, загинаючи місця зрізів тесту всередину. Розкочувати, приблизно, в сантиметр завтовшки. Формувати пиріжки.
Смажити на олії. Тісто не підходить для запікання в духовці.
За матеріалами: сайта "Готовим дома"
Немає коментарів:
Дописати коментар