Інгредієнти:
- 500 г готового листкового тіста (за умови, що вам подобаються пиріжки з дуже тонким шаром тесту, в іншому випадку візьміть 750 г тесту)
Для начинки:
- 500 г вишні без кісточок
- 5-7 столових ложок цукру
- 1-2 столові ложки крохмалю в залежності від кількості вишневого соку і бажаної густоти начинки
- Яйце для змащування слоечек
Якщо ви будете готувати з замороженої вишнею, то попередньо її повністю розморозьте і використовуйте разом з соком, що утворився.
Вишню наріжте, додайте цукор, крохмаль. Розмішайте, щоб усі інгредієнти розподілилися рівномірно і акуратно прогрійте на повільному вогні при постійному помішуванні до загусання. Не кип'ятіть!
Дайте начинці повністю охолонути (до кімнатної температури!).
Розкачайте листкове тісто, наріжте відповідно до бажаним розміром слоечек.
Краї тесту змастіть яйцем, розбовтаним з невеликою кількістю води.
Розкладіть начинку. Скріпіть краї слоечек.
Для більш щільного зчеплення тесту, притисніть тісто по краях вилочкою.
Розкладіть слоечки на деко, застелений папером для випічки.
Змастіть збовтати яйцем.
На кожній слоечки зубочисткою зробіть по кілька отворів для виходу пари.
Випікайте в розігрітій до 200 - 210 С духовці до рум'яності і готовності тіста (близько 15 хвилин).
Приємного вам чаювання! І не забудьте, що начинки усередині багато і вона гаряча! Тому не поспішайте, дайте слоечки злегка охолонути. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар