Translate

2013/03/15

Сирний десерт з малиною!


Інгредієнти:

360г малини
200г цукру
30г швидкорозчинного желатину
100г борошна
50г вершкового масла
1 яєчний жовток
2г ванільного цукру
120г сиру
450г сметани
30г желатину

Приготування:

1. Готуємо желе з малини. Для цього ягоду кладемо в сотейник, додаємо 60 гр
(3 ст.л.) цукру і гріємо, поки малина не пустить сік. Цим часом в 90 гр води розчиняємо 30 гр желатину. Тепер потрібно розтовкти малину в пюре і протерти через сито
2. З'єднуємо ягідне пюре і розчинений желатин. Виливаємо у форму. Форму вибираємо таку, щоб шар вийшов близько 7 мм. Залишаємо застигати.
3. Тепер потрібно приготувати пісочне тісто. Для цього борошно просіваємо, додаємо 20 гр цукру, вершкове масло і перетирає швидко в крихту руками. Потім додаємо жовток і 1 ст.л. води. Замішуємо тісто. Місити довго не потрібно.
4. Як тільки зібралося в грудку - достатньо. Обертаємо плівкою і кладемо в холодильник на хвилин 30. Тісто ділимо на 6 частин. Кожен розкочуємо і вирізаємо виїмкою, відповідної форми і розміру вашого майбутнього десерту.
5. Тепер наколюємо основу виделкою і на кожен шматок кладемо пергаментний папір, а зверху посипаємо рисом для того, щоб основа вийшла рівна. Випікаємо при 200С хвилин 10. Потім ще пару хвилин вже без рису. Даємо повністю охолонути.
6. Готуємо сирний крем. Спочатку потрібно замочити 30 гр желатину в 120 гр води. А тим часом міксером збиваємо близько хвилини сир, сметану, цукор і ванільний цукор. Сюди вливаємо набряклий желатин і продовжуємо ще трохи збивати.
7. Тепер посуд з кремом ставимо в більшу за розміром миску, наповнену гарячою водою. Це потрібно для того, щоб крем не загус завчасно
8. Приступаємо до збірки. У формочку кладемо трохи сирного крему. Ставимо в холодильник на хвилин 15. Крем схоплюється швидко. Тепер на нього кладемо гурток ягідного желе, менший по діаметру нашої форми.
9. І знову заливаємо кремом, але не до кінця. Ставимо в холодильник ще на хвилин 15-20. Десерт дістаємо з холодильника. Кладемо другий шар малинового желе. І заливаємо сирним кремом до кінця. Вирівнюємо плоскою стороною ножа поверхню. Ставимо в холодильник.
10. Готовий десерт перед подачею потрібно витягнути з форми. Для цього в глибоку миску наливаємо гарячу воду і опускаємо формочку на секунд 20. Потім перевертаємо форму на пісочну основу. Оформляємо ягодами. Смачного!









Немає коментарів:

Дописати коментар