Інгредієнти:
желатин - 20-25 г,
молоко - 1,5 склянки,
сир - 400 г (2 пачки кремоподібного 5% жирн.)
сметана - 250 г,
цукор - 1 склянка,
ванільний цукор - 2 столові ложки
шоколад - 50 г
1 банан
Спосіб приготування:
Желатин замочити в холодному молоці і
залишити на 1-2 години до набухання.
Набряклий желатин нагрівати до повного розчинення, але не кип'ятити.
У гарячий розчин желатину ввести цукор і ванільний цукор і розмішувати до повного розчинення цукру. Процідити.
Сир (якщо дуже зернистий протерти через сито) і сметану збити міксером.
Додати желатинову суміш і знову добре перемішати. Маса буде злегка тепла.
Розділити на дві частини, в одну з них додати розтоплений шоколад.
Білу масу вилити в холодну форму і прибрати в холодильник на 30 хв., А шоколадну залишити остигати при кімнатній температури.
На загусла білу масу покласти половинки банана (як на фото) і акуратно вилити шоколадну масу.
Прибрати в холодильник на всю ніч.
Форму із застиглим десертом поставити в теплу воду на кілька хвилинок (1-3), перевернути, викласти сирний десерт на блюдо і прикрасити крихтою шоколадного печива. Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар