Translate

2013/03/14

Грибний торт


Інгредієнти:

білі гриби (сухі) - 50 г
печериці - 100 г
картопля - 100 г
цибуля - 1 шт.
часник - 2 зубчики
масло вершкове - 100 г
сметана - 2 ст. л.
борошно - 1 ст. л.
паприка - 1 ч. л.
зелень - (рубана)
сіль
перець


Приготування:

Сухі гриби залити крутим окропом і дати охолонути. Відкинути на друшляк, настій зберегти для інших страв. Нарізати гриби соломкою. Печериці вимити й нарізати тонкими пластинами. Цибулю і часник очистити і подрібнити.

Розігріти в сотейнику 2 ст. л. масла і обсмажити цибулю і часник, 4 хв. Додати шампіньйони і готувати, поки не випарується вся рідина. Покласти розмочені білі гриби, готувати на невеликому вогні 8 хв. Борошно розвести в сметані до однорідності, додати до грибів і дуже добре перемішати. Приправити сіллю і перцем.

Картоплю очистити і нарізати тонкими кружками. Гуртки не обполіскувати і не опускати в воду, щоб не змити крохмаль. Змастити круглу форму для випічки маслом. Укласти на дно одну третину гуртків картоплі. Змастити маслом і приправити сіллю.

Зверху помістити половину грибної начинки, розрівняти поверхню. Викласти ще одну третину картопляних гуртків, змастити олією і посолити. Розподілити по картоплі рівним шаром залишилася начинку.

Викласти залишився картопля, змастити олією і приправити сіллю. Посипати зверху паприкою. Накрити фольгою і поставити в розігріту до 200 ° С духовку на 1 ч. За 10 хв. до готовності зняти фольгу, щоб картопля підрум'яниться. Подавати теплим. Перед подачею посипати рубаною зеленню. В якості соусу можна подати сметану.

Немає коментарів:

Дописати коментар