Translate

2013/03/14

Шоколадний торт «le chocolat»


Шоколадний торт з французьким акцентом, ніжний і неймовірно смачний!

Інгредієнти:

125 грам шоколаду
3 столові ложки молока
125 грам вершкового масла
2 столові ложки з гіркою пшеничного борошна
100 грамів цукру
2 яйця

Крем:

200 мл вершків для збивання (не менше 30%)
250 г шоколаду молочного або чорного

125 г масла вершкового
100 г цукру
2 ст. л. шампанського (або лікеру)

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. Білки збити в піну додавши дрібку солі.
У каструлю влити 3 столові ложки молока і потроху додати в нього шоколад. Помішувати потрібно постійно, щоб шоколад не пригоріла. Як тільки шоколад розтопився повністю і маса в каструльці стала однорідною, додаємо в отриману суміш порізане вершкове масло. Знову ретельно перемішуємо (краще це робити дерев'яною лопаткою або ложкою). Коли масло теж розтануло - додаємо цукровий пісок, потім жовтки.
Після додайте борошно тісто, що вийшло потрібно дуже швидко і добре заважати кілька хвилин, потім прибрати з вогню.
Акуратно вводите в тісто збиті білки, поступово по одній ложечки і перемішуючи, так тісто вийти більш повітряним. Якщо тісто заважати дуже інтенсивно - всі бульбашки, які повинні потрапити в нього разом зі збитими в піну білками, просто випаруються Зауважте, що в рецепті цього шоколадного торта відсутній такий продукт як сода! Отже, вся відповідальність за «легкість» шоколадного торта лягає на збиті білки.
Отриману однорідну пишну масу виливаємо у форму і випікаємо протягом 25-30 хвилин при температурі близько 180 градусів.

Я розділила на 2 частини, так як у мене маленькі форми для випічки, якщо у вас стандартний розмір, то випікайте в одній формі і після розріжте корж уздовж. Таким чином, утворюється 2 коржі.

Поки остигають коржі, приступимо до крему.

Крем:

Доводимо вершки до кипіння, обережно помішуючи віночком для збивання розтоплюємо в вершках подрібнений шоколад. Дуже важливо! Весь час помішувати не даючи утворюватися пінці. Вершки брати не менше, ніж 30% жирності (для подальшого збивання).
Як тільки шоколад розчинився, відключаємо каструлю і ставимо охолоджуватися. Можна занурити каструлю в ємність з холодною водою. Важливо!! Періодично перемішувати вершки при охолодженні, запобігаючи утворенню пінки.
На кінцевому етапі каструлю можна поставити хвилин на 30 в холодильник. Тим часом збиваємо вершкове масло з цукром. Масло має бути м'яким, кімнатної температури. Спочатку його можна перетерти з цукром за допомогою виделки а вже потім використовувати міксер.
На повільній швидкості починаємо збивати вершки з шоколадом. Важливо! Вершки повинні достатньо охолонути і бути однією температури з маслом. В іншому випадку відбудеться розшарування крему.
Збиваємо до збільшення обсягу вершків у 2 рази, поступово збільшуючи швидкість міксера.
Після того як обсяг збільшився і крем помітно посвітлішав, продовжуючи збивати поступово вводимо в крем збите вершкове масло. Збиваємо до легкості, вводячи шампанське або лікер (по чайній ложці).
Потім промазати перший корж кремом зверху викласти другий корж.
І приступайте до змазування самого торта. Крем бажано наносити відразу.
Торт можна прикрасити чим завгодно Вам! Смачного!







Немає коментарів:

Дописати коментар