Translate

2013/03/29

Солодкі рогалики з шоколадом або джемом


Інгредієнти:
- Вершкове масло - 110 г
- Цукор - 100 г
- Яйце - 2 шт
- Молоко - 245 мл
- Дріжджі - 1 чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайної ложки
- Борошно - 5,5-6 склянок
- Шоколадна паста або джем (за смаком)



Приготування:

Молоко нагрійте в мікрохвильовці до теплого стану. Всипте дріжджі і чайну ложку цукру, перемішайте. Залиште на 5 хвилин, поки не почне пінитися і не з'являться бульбашки.

Масло растопіте.В чаші для міксера збийте масло з цукром. Вбийте яйца.Добавьте дріжджі, молоко і сіль. Перемішайте до однородності.Начніте всипати борошно, перемішуючи після кожного стакана. Замісіть тісто. При необхідності додайте ще борошна.

Викладіть тісто в миску. Закрийте чистим рушником. Залиште тісто підніматися на годину-півтори. Воно повинне збільшитися приблизно вдвічі. Готове тісто розрізати на 6 рівних частин, сліпите шарік.Пока працюєте з одним шматком тесту, решта оберніть в харчову плівку.

Розкачайте 1 кулька тесту в коло діаметром см 30-35.Острим ножем розріжте тісто на 6-8 рівних трикутників. Викладіть трохи шоколадної пасти або джему на середину кожного трикутника. Починаючи з підстави трикутника, скрутіть рогалик.

Викладіть все рогалики на деко (не змащений маслом). Змастіть збитим яйцем кожен рогалик. Зверху можна присипати щіпкою цукру.
Залиште рогалики в такому вигляді ще на 30 хвилин перед тим, як відправляти в духовку.

Випікайте в розігрітій духовці на 190 градусів близько 20 хвилин до золотисто-коричневого кольору. Смачного!










Немає коментарів:

Дописати коментар